Kodittoman elämää!

 

Kuukausi sitten muutimme pois entisestä asunnostamme ja loisimme ennen Ruotsiin lähtöä milloin kenenkin nurkissa. Ykköspaikkamme taitaa olla anopin omistama vanha tila, Satukallio. Mukavuudesta ja Satukalliosta ei voi puhua yhtäaikaa ainakaan vakavassa mielessä. Mökissä on sähköt, ja siihen mukavuudet loppuvatkin. Paikan viehätys perustuu muihin tekijöihin: tunnelmaan ja hiljaisuuteen. Hyvin nukuttuihin viileisiin öihin. Metsämansikoihin. Kuistilla hitaasti nautittuun aamukahviin ja mahdollisuuteen kastella jalkansa nurmikolla heti kun on noussut sängystä. Satukallio on downshiftaajan paratiisi.

Paikalla on kyllä toinenkin nimi: työleiri. Kunnostettavaa ja siivottavaa löytyy mielinmäärin. Mies on kunnostanut siellä ison senkin ja talonpoikaistyylisen kulmakaapin. Perheen miesten voimin he ovat remontoineet (= rakentaneet melkein uusiksi) vanhaa saunaa. Kohta se on löylykunnossa, lauteet jo paikoillaan.

Saavuttuamme hautasimme tammikuussa kuolleen Miina-kissamme maalliset jäännökset Satukalliolle. Kaivettiin pieni kuoppa ison kiven juureen. Siihen siroteltiin Miinan tuhkat ja istutettiin kuusentaimi. Saattoväkeäkin oli paikalla: kissamme Ansa puikkelehti kiven päällä ja heinikossa tapahtumia seuraillen. Hautajaisruoaksi mieheni oli kerännyt muutaman metsämansikan.

Paikka on kissojen mieleen. Siellä on monenlaista seurattavaa: sammakoita, sisiliskoja, lepakkoja… ja tietysti lintuja ja hiiriä. Ansa joutuu tosin nyt seurailemaan ulkoelämää ikkunan läpi. Pari viikkoa sitten se karkasi ja oli poissa neljä yötä. Olin jo valmistautunut ajatukseen, että joudumme lähtemään Ruotsiin ilman kissaa. Iloksi ja onneksi joku laittoi Ansan kuvan Facebookiin. Se oli ollut kolme yötä mökkinaapurissa, selkä kattavasti ruvella ja jalka kipeänä, ilmeisesti kissatappelun jäljiltä. Nyt kissa voi jo hyvin. Ja pysyy tiukasti sisätiloissa.

 

Mainokset

One response to “Kodittoman elämää!

  • Tuija Räsänen

    Voi te ihanat seikkailussa eläjät!, ihanaa ja tapahtumarikasta aikaa saatte kyllä elää ennen varsinaista Ruotsin-seikkailuakin ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: