Ruotsiin!

You´re only given a little spark of madness. You mustn`t loose it!  – Robin Williams

Minä ja sello lähdemme vaihtoon. Ruotsin Göteborg on uusi kotikaupunkimme syyskuusta 2013 alkaen ja Högskolan för scen och musik uusi, joskin väliaikainen opinahjoni. Mukanani ruotsalaistuvat selloni lisäksi mieheni ja kissani. Tämä blogi on syntynyt kertoakseen vaihtovuoden kokemisista ja kohtaamisista.

Kirjoitan tätä tekstiä keskellä muuttoa. Neljän vuoden aikainen kotimme on muuttumassa miksi tahansa kämpäksi, tavalliseksi lattioista ja seinistä koostuvaksi kokonaisuudeksi. Tavarat on siirretty vuodeksi muualle säilöön. Apurahahakemuksia lähetelty. Asuntoja haettu. Kirjoiteltu ruotsiksi sähköposteja ja napsailtu Göteborgiin liittyviä linkkejä useammin kuin facen sinertävää kuvatusta ja sehän se vasta jännältä tuntuu että välillä jo ajattelenkin ruotsiksi.

Illalla muuttoon ja muutoksiin liittyvä stressi kohosi yllättäen huippuunsa. Monta päivää jatkuneen puuhastelun jälkeen makasin lamaantuneena sängyssä ja mietin että onpahan melkoinen vitsi tämä minun elämäni. Mitä teen Ruotsissa? Miksi minun piti hakea vaihtoon? Saammeko asunnon riittääkö rahat kestääkö pää onko ystävää. (Ja mitä konserttimekkoja otan mukaan.) Yön pyörittyäni heräsin liian aikaisin ja itkin olohuoneen lattialla ja tein joogaharjoitukseni. Siitä sitten hiljalleen tokenin helteiseen päivään, joka toi mukanaan tiedon mukavan tuntuisesta apurahasta ja odotukset ylittävästä asunnosta Ruotsissa. Muutamme Gunnilsessa sijaitsevaan pieneen omakotitaloon järven rannalla!

Toisenlaisiakin asuntotarjouksia olemme saaneet. Yhdessä vuokranantaja säilyttäisi omia tavaroitaan asunnon makuuhuoneessa (epäilyttävää). Yksi sijaitsi noin 70 km:n päässä Götiksestä (liian kaukana). Yksi tarjottiin vuokralle heti ja vain kuukauden ajaksi (halooo!!). Vähän jo ehti housut tutisemaan asuntoa etsiessä, kun on yleisesti tiedossa että Göteborgin asuntotilanne on tällä hetkellä erittäin huono. Jotkut jonottavat asuntoa jopa vuosien ajan. Göteborgissa asuva tuttuni sanoi meidän olevan todella onnekkaita, jos saamme edes yhden asuntotarjouksen. Blocket.se, ruotsalainen Tori, säästi meidät asunnottomien kohtalolta.

Tuleva kotikaupunkini on suuruudenhullu. Siellä on Pohjoismaiden suurin satama, Pohjoismaiden suurin yliopisto, Pohjoismaiden suurin huvipuisto,  suurin ostoskeskus ja suurin tiedekeskus, jonka nimi on vaatimattomasti Universeum. Itse kaupunki on Ruotsin toisiksi suurin. Henkilökohtaista yhteyttä kaupunkiin minulla on vähänlaisesti. Autonkorjaajan lapsena tiedän, että Göteborg on Volvo-kaupunki. Vanha pianoni on tehty Göteborgissa. Lapsena fanitin myös Göteborgista kotoisin olevaa Ace of Base-bändiä, jonka vuoksi yksi suurimmista unelmistani oli päästä matkustamaan kaupunkiin. Perustimme kaverini kanssa myös AoB-kerhon. Kyhäsimme kaupan seinälle laitettavan kerhoilmoituksen ja saimme kootuksi ison kerholaisjoukon. Kerhoon kuului mm. kevätretkiä ja musiikin kuuntelua. Pidimme kerholaisille myös Ace of Base-kokeet, joiden aikana yksi kerholaisista söi salaa kaverini xylitolipastillit.

Odotan, että pääsen tutustumaan kaupunkiin paremmin. Hulluus ja suuruus houkuttavat.

Mainokset

3 responses to “Ruotsiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: